• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przed wizytą:

W celu zebrania jak najdokładniejszego wywiadu dietetycznego proszę aby, przed wizytą u mnie, notować przez ostatnie 2-3 dni spożywane posiłki, ich godziny oraz ilość.

Wizyta:

W czasie wizyty przeprowadzam z Państwem wywiad żywieniowy, za pomocą którego poznaje Państwa dotychczasowe zwyczaje żywieniowe, tryb życia, upodobania dietetyczne oraz występujące schorzenia.

  • Następnie dokonuję pomiaru masy ciała, za pomocą analizatora Tanita, który określa następujące parametry:
  • • Waga całkowita
  • • Masa tkanki tłuszczowej w %
  • • Masa tkanki tłuszczowej w kg
  • • Masa tkanki mięśniowej w kg
  • • Masa tkanki beztłuszczowej w kg
  • • Całkowita zawartość wody w organizmie w %
  • • Całkowita zawartość wody w organizmie w kg
  • • Indeks masy ciała BMI
  • • Wiek metaboliczny
  • • Masa kości w kg
  • • Physique rating (niezależne od spadku wagi, różnice w proporcji tkanki tłuszczowej i masy mięśni)
  • • Wskaźnik trzewnej tkanki tłuszczowej
  • • Wskaźnik podstawowej przemiany materii kcal BMR

Dokonuję pomiaru obwodu pasa i bioder, ustalam Państwa należną masę ciała. Wykonuję również pomiar ciśnienia tętniczego.


Plany dietetyczne ustalam dla każdego indywidualnie, stosując się do zasad racjonalnego żywienia, aby zapewnić wszystkie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki pokarmowe tj. pełnowartościowe białka, tłuszcze, węglowodany złożone, witaminy i składniki mineralne